Internet oknem na świat. I właśnie przez to okno lubię "zwiedzać" świat. Jakiś czas temu odkryłam fantastyczną stronę, z której czasem czerpię inspirację do kulinarnych eksperymentów. Dziś przedstawię Wam lekko zmodyfikowany przepis na pastę z pieczonej papryki według +Noizz Food
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Umyj paprykę, przekrój na pół, usuń nasiona. Na blasze rozłóż paprykę, natrzyj solą i oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 40 min (180 stopni Celsjusza), bez termoobiegu.
2. Upieczoną paprykę pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć do blendera wraz z pozostałymi składnikami (również ze skruszoną macą). Zblenduj. Dopraw do smaku.
3. Rozkoszuj wspaniałym smakiem powstałej pasty.
Zachęcam również do odwiedzenia facebookowego profilu Noizz Food :
Już mam na nią ochotę ;)
OdpowiedzUsuń:-) W wolnej chwili wypróbujcie przepis. :-)
UsuńŚwietny pomysł, ostatnio się zastanawiałam, czym mogę urozmaicić śniadania. Pasta z papryki to strzał w dziesiątkę!
OdpowiedzUsuń:-) Łatwe w przygotowaniu. A pyszne, że palce lizać.
UsuńMmm na pewno dobre :)
OdpowiedzUsuńSmaczniutkie
UsuńWygląda bardzo smakowicie. Będę musiał spróbować.
OdpowiedzUsuń:-) Polecam
Usuń