DIY - Pasta z pieczonej papryki. Na podstawie przepisu Noizz Food

Internet oknem na świat. I właśnie przez to okno lubię "zwiedzać" świat. Jakiś czas temu odkryłam fantastyczną stronę, z której czasem czerpię inspirację do kulinarnych eksperymentów. Dziś przedstawię Wam lekko zmodyfikowany przepis na pastę z pieczonej papryki według +Noizz Food 

Składniki:


  • 3  czerwone papryki
  • oliwa
  • sól
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/3 małej łyżeczki chili w proszku
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 płatki macy

  • Sposób przygotowania:

    1. Umyj paprykę, przekrój na pół, usuń nasiona. Na blasze rozłóż paprykę, natrzyj solą i oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 40 min (180 stopni Celsjusza), bez termoobiegu.


    2. Upieczoną paprykę pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć do blendera wraz z pozostałymi składnikami (również ze skruszoną macą). Zblenduj. Dopraw do smaku.


    3. Rozkoszuj wspaniałym smakiem powstałej pasty.

    SMACZNEGO!

    Zachęcam również do odwiedzenia facebookowego profilu Noizz Food :

     

    N-jak-Natura

    Znajdziesz tu recenzje znanych i mniej znanych kosmetyków naturalnych. Receptury, dzięki którym możesz w prosty sposób stworzyć własny kosmetyk.

    8 komentarzy:

    1. Świetny pomysł, ostatnio się zastanawiałam, czym mogę urozmaicić śniadania. Pasta z papryki to strzał w dziesiątkę!

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. :-) Łatwe w przygotowaniu. A pyszne, że palce lizać.

        Usuń
    2. Wygląda bardzo smakowicie. Będę musiał spróbować.

      OdpowiedzUsuń